Телескопи в Китаї – КНР почала будівництво апарату для дослідження космосу

Китай почав будувати радіотелескоп із 40-метровою апертурою для дослідження далекого космосубудувати радіотелескоп із 40-метровою апертурою для дослідження далекого космосу” />

© unsplash/stewi Радіотелескоп допоможе дослідити, зокрема, надмасивні чорні діри та зоряну динаміку.

Китай почав будувати радіотелескоп із 40-метровою апертурою в районі гори Чанбай (північно-східна провінція Цзілінь) для майбутніх місячних та космічних місій, передає Xinhua.

Розроблений Шанхайською астрономічною обсерваторією при Китайській академії наук, оптичний прилад є рухомим та високоточним багатоцільовим радіотелескопом.

На думку вчених, район гори Чанбай є ідеальним місцем для спостереження за телескопом завдяки чистому небу та сухому клімату.

Після завершення будівництва телескоп об’єднають у єдину мережу з п’ятьма іншими телескопами по всій країні та одним центром обробки даних у Шанхаї, що дозволить збільшити спостережний потенціал країни та краще обслуговувати дослідження далекого космосу.

Раніше цього року Китай оголосив про продовження досліджень Місяця в рамках кількох запланованих місій, у тому числі щодо доставки на Землю двох кілограмів зразків зі зворотного боку Місяця.

Будівництво нового телескопа та станції на ньому планують завершити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно телескоп «Джеймс Вебб» виявив у туманності Оріона планети розміром з Юпітер, які не прив’язані до жодної зірки, і які рухаються у просторі парами.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *