Стародавня аварія корабля – в озері Мічиган знайшли корабель, який затонув у 1871 році

Чоловік та його шестирічна дочка пішли на рибалку і знайшли сліди столітньої аварії корабля

Корабель затонув у 1871 році © Wisconsin Department of Natural Resources Знахідку було зроблено на озері Мічиган.

Тім Воллак та його шестирічна дочка Хенлі пішли на рибалку на озеро Мічиган. Вони помітили на дні озера щось незвичне і подумали, що це восьминіг. Але насправді це виявилося щось унікальніше: уламки корабля, який зазнав аварії в 1871 році, повідомляє CNN.

Зазначається, що Воллак та його дочка часто проводять час на рибалці. Хенлі збирає каміння та морське скло, поки її батько рибачить. Цього разу вони “просто каталися”, коли Хенлі помітила щось, що прийняла за восьминога. Але її батько зрозумів, що, ймовірно, це місце аварії корабля.

“Я був здивований, що ніколи не бачив його раніше, тому що це місце, куди регулярно ходять люди”, – сказав Воллак.

Виявивши уламки, чоловік почав їх досліджувати, щоб зрозуміти, чи зможе він ідентифікувати корабель. Згідно з повідомленням Історичного товариства Вісконсіна у Facebook, раніше жоден з них не був відзначений у цьому районі. Зрештою, він зв’язався з Програмою охорони морів та археології історичного суспільства.

4 грудня екіпажі, які працювали під керівництвом начальника Управління охорони природних ресурсів штату Вісконсін Майка Ніла, дослідили місце аварії корабля за допомогою безпілотних апаратів. Дерев’яний трищогловий вітрильник лежав на глибині двох-трьох метрів.

Хоча офіційні особи поки що не змогли ідентифікувати корабель, його місцезнаходження та наявні дані збігаються з даними про баркентину Джорджа Л. Ньюмана. Корабель збудували 1855 року в Огайо. Довжина судна складала 37 метрів.

Судно зазнало аварії 8 жовтня 1871 року, коли йшло крізь густий дим від Великої пожежі Пештіго — найсмертоноснішої лісової пожежі в історії США. Доглядач маяка врятував команду, і вони пробули на маяку тиждень, збираючи все, що залишилося після аварії корабля.

Судно було «закинуто, занесено піском і фактично забуте», доки його не знайшли Воллак та Хенлі.

Раніше неподалік Філіппін знайшли фрагменти американського есмінця, який затонув під час Другої світової війни. Вони знаходяться на глибині 7000 метрів нижче поверхні води, що робить це найглибшою аварією корабля.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *