Магнітні бурі у вересні 2024 – 25 та 26 вересня Землю накриє магнітна буря

Новий удар з боку Сонця: Землю накриє магнітна буря

На Землі знову очікується магнітна буря © NASA Вона затягнеться на два дні.

Сонце наближається до піку своєї активності, тому на ньому все частіше з’являються плями і воно викидає спалахи, які можуть спричинити магнітну бурю на Землі. Геомагнітні обурення стають все більш інтенсивними та тривалими.

Так, чергова магнітна буря накриє Землю вже 25-26 вересня. Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди SpaceWeather, буря буде пов’язана з корональним викидом маси, який летить до нашої планети. При цьому моделі NASA та NOAA розходяться у прогнозах. Перша передбачає, що магнітна буря накриє Землю 26 вересня, а друга – 25. Вона буде слабкою, категорії G1.

За даними порталу Meteoagent, геомагнітні обурення почалися ще 23 вересня і затягнуться до 25-го.

Meteoagent

Meteoagent

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов’язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв’язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *