НАУ буде реорганізований для посилення оборони. Віце-прем’єр пояснив, навіщо це потрібно

НАУ буде реорганізований для посилення оборони. Віце-прем'єр пояснив, навіщо це потрібно - Фото

Головний корпус НАУ у Києві (Фото: пресслужба університету)

Кабінет міністрів ухвалив постанову про реорганізацію Національного авіаційного університету — він буде поділений на два навчальні заклади. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини За його словами, реорганізація необхідна для посилення обороноздатності України — НАУ буде поділено на Київський авіаційний інститут та Українську державну льотну академію у Кропивницькому. Він назвав це “важливим рішенням для розвитку українського авіапілотування, виробництва дронів та національної безпеки”. Федоров заявив, що НАУ мав працювати на оборону країни, стати центром розвитку авіапілотування та розробки безпілотників, але “не показав ефективності” – університет не розробив жодного дрону з початку великої війни. “Постійні скарги студентів на керівництво та скандали з незаконним відчуженням земель університету під будівництво негативно впливали на навчальний процес та відверто демотивували молодь”, – наголосив віце-прем’єр. Він сказав, що Міносвіти багато разів отримувало листи від колективу Льотної академії Національного авіаційного університету Кропивницького з проханням відокремити їхній заклад від НАУ — академія має цехи з виробництва БПЛА. Наразі заклади матимуть нових керівників, де створюватимуть військові технології, резюмував Федоров.

  • У вересні на передовій почали випробовувати безпілотного робота Ironclad українського виробництва: він має турель, тепловізійну камеру, броньований панцир і може розганятися до 20 км.
  • Федоров пообіцяв більше атак українських дронів на російські кораблі, оскільки виробництво безпілотників в Україні у 2023 році зросло більш ніж у 100 разів порівняно з 2022 роком.
  • Україна розробляє свій аналог російського дрону-камікадзе “Ланцет”, який має назву “Перун”. За словами голови Мінцифри, є виробники, які зробили відповідний продукт.

Дивіться відео: Дрони українського виробництва Vampire знищили склад та ББМ росіян під Бахмутом – відео

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *