Магнітні бурі у жовтні 2023 – прогноз небезпечних днів – магнітна буря накриє Землю 3 та 4 жовтня

Магнітні бурі у жовтні: прогноз небезпечних днів

Магнітні бурі очікуються на Землі вже на початку жовтня © Solar Dynamics Observatory Обурення геомагнітного поля спостерігаються вже на початку місяця.

Вчені дали прогноз магнітних бур на жовтень. Так, за даними Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, геомагнітна активність у цей час буде високою.

У прогнозі зазначається, що геомагнітне поле буде обурене 2 та 3, а також 5 жовтня. В решту часу геомагнітне поле буде спокійним або збудженим.

Дані сайту Meteoagent, магнітні бурі очікуються 3 та 4 жовтня. Збудженим геомагнітне поле буде 2 та 28 жовтня.

Meteoagent

Meteoagent

Варто зазначити, що прогноз на такий тривалий термін може бути неточним і ще може змінитися.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов’язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв’язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Нагадаємо, вчені заявили про те, що Сонце швидко підходить до піку у своїй активності. За словами експертів, сонячний максимум може настати вже наприкінці 2023 року набагато раніше, ніж прогнозувалося.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *