Інопланетяни можуть існувати в космосі без планети – вчені розповіли, як це можливо

Інопланетянам для життя не потрібна планета: як це можливо

Інопланетянам для життя не потрібна планета © ESO/M. KORNMESSER Вчені вважають, що можна побудувати середовище для життя поза планетою.

Вчені заявили про те, що інопланетним істотам для життя не обов’язкова наявність планети. Вони вважають, що інопланетні цивілізації можуть створити природне середовище для існування без небесного тіла, повідомляє Space.com.

На перший погляд планети здаються ідеальними кандидатами на пошуки життя. Адже єдина форма життя, відома нам, існує на Землі, тобто на нашій планеті. На ній існує гравітація, яка утримує все разом, атмосфера, яка підтримує потрібну температуру. Крім того, на нашій планеті існує безліч елементів, необхідних для формування та підтримки життя живих організмів, а також на неї падає сонячне світло, по суті, безмежне джерело енергії.

Саме на цій інформації ґрунтуються нинішні пошуки позаземних цивілізацій. Але тепер вчені вирішили дослідити питання, чи можливе створення середовища, яке дозволить життю процвітати без планети.

І ця ідея не настільки шалена, як може здатися. Ми вже знаємо приклад істот, які мешкають у космосі без планети. Це астронавти на Міжнародній космічній станції. Їм потрібна велика кількість ресурсів, які постійно постачають із Землі, але люди – дуже складні істоти.

Можливо, що простіші організми могли б вижити без постійної підтримки ззовні. Наприклад, крихітні тихоходки можуть виживати за умов вакууму.

Будь-яке співтовариство організмів у космосі має вирішувати кілька завдань. По-перше, воно має підтримувати внутрішній тиск проти вакууму космосу. Тому колонії у космосі потрібно буде сформувати мембрану чи оболонку. Це не дуже складне завдання: це така сама різниця тисків, як між поверхнею води та глибиною близько 10 метрів. Багато відомих організмів легко з цим справляються.

Ще одне завдання – підтримання досить теплої температури для існування рідкої води. Земля досягає цього за рахунок парникового ефекту атмосфери, але це не варіант для невеликої колонії. Але вчені наголошують, що існують організми, наприклад, сахарська срібна мурашка, які можуть регулювати свою внутрішню температуру, змінюючи довжини хвиль світла, які вони поглинають і відбивають — по суті, створюючи парниковий ефект без атмосфери. Тому зовнішня мембрана вільно плаваючої колонії організмів повинна буде досягти тих самих селективних здібностей.

Крім того, істотам доведеться подолати втрату легких елементів. Планети підтримують свої елементи через чисту силу гравітації, але органічна колонія повинна буде впоратися з цим іншим шляхом. Вона втрачатиме легкі елементи протягом десятків років, тому має поповнювати їх.

І останнє, колонія повинна розташовуватися в зоні населеності своєї зірки, щоб отримувати максимально можливу кількість сонячного світла. Щоб отримати доступ до інших ресурсів, таких як кисень і вуглець, колонії необхідно почати з постійного джерела, наприклад, астероїда, а потім перейти до замкнутої системи переробки.

Таким чином, за словами вчених, можливе створення колонії організмів чи існування окремого організму у космосі. Діаметр подібної структури може досягати 100 метрів, вона має бути поміщена в тонку, тверду, прозору оболонку. Ця оболонка стабілізуватиме її внутрішню воду до потрібного тиску та температури та дозволить їй підтримувати парниковий ефект.

Раніше вчені заявили про те, що зміни клімату можуть вбити інопланетян.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *