Politico: Суровікіну забороняють виходити з будинку. Наказали мовчати, доки про нього не забудуть

Politico: Суровікіну забороняють виходити з будинку. Наказали мовчати, доки про нього не забудуть - Фото

Сергій Суровікін (Скриншот)

Журналісти західного видання Politico з посиланням на джерела, наближені до Кремля, повідомляють, що заступнику командувача угрупованням вторгнення РФ в Україну Сергію Суровікіну, якого фактично відсторонили від повноважень після “заколоту” ватажка терористів Групи Вагнера Євгенія Пригожина, наказали мовчати, доки про нього не забудуть.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Видання пише, що Суровікіну, який після “повстання” Пригожина в червні зник з інформаційної повістки, заборонили залишати територію будинку, але нібито дозволили запрошувати гостей, зокрема кількох підлеглих.

“Сирійський м’ясник” також отримав вказівку мовчати доти, доки про нього не забудуть, додають журналісти.

Суровікін не з’являвся на публіці з моменту походу Вагнера на Москву в червні. Це сталося після повідомлень у ЗМІ про те, що він начебто знав про плани Пригожина.

У середині липня представник ГУР МО Андрій Юсов казав, що Суровікіна фактично позбавили повноважень, проте його долю на той момент ще не було вирішено.

  • Ввечері 23 червня 2023 року Пригожин заявив про “похід” на Москву. 
  • Наступного ж дня він домовився з владою РФ та відвів війська. Прессекретар Путіна заявив, що Пригожин поїхав до Білорусі.
  • На другий день “заколоту” Суровікін звернувся до вагнерівців на відео, на якому закликав їх “зупинити колони” та підкоритися військово-політичному керівництву РФ.

Читайте також: ГУР – військовим Росії: Не напружує, що бунт влаштував Пригожин, а затримали Суровікіна?

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *