Ізраїль заявив про знищення двох ватажків ХАМАС у секторі Газа. Били безпілотниками

Ізраїль заявив про знищення двох ватажків ХАМАС у секторі Газа. Били безпілотниками - Фото

Удари Ізраїлю по сектору Газа (Фото: EPA/MOHAMMED SABER)

Армія оборони Ізраїлю заявила про знищення двох ватажків терористів ХАМАС у секторі Газа у ніч проти 10 жовтня. Заяву ЦАХАЛ цитує видання Times of Israel.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини Йдеться про ліквідацію “міністра економіки” ХАМАС Джавада Абу Шамала, який керував коштами терористів та виділяв гроші на фінансування акцій бойовиків у Газі та за її межами.

Другим виявився Закарія Абу Муаммар, який був “головою відділу внутрішніх зв’язків” угруповання – він був старшим керівником ХАМАС та координатором терористів у Газі.

Обидва ватажки були знищені ударами безпілотників.

Раніше президент Зеленський натякнув, що Іран може бути причетний до атаки на Ізраїль, 10 жовтня в Білому домі заявили, що Іран “є співучасником”, хоча США не мають доказів, що вказують на його пряму участь в атаках на Ізраїль.

  • 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС здійснили прорив із сектора Газа на південь Ізраїлю. У той же день уряд заявив про запровадження надзвичайного стану в країні.
  • 8 жовтня ізраїльський уряд оголосив про стан війни.
  • 9 жовтня представник ЦАХАЛ повідомив, що армія оборони Ізраїлю вибила терористів ХАМАС з усіх міст на кордоні із сектором Газа та повернула контроль.

Читайте також: Зеленський заявив, що Росія – одна з тих, хто стоїть за атакою ХАМАС на Ізраїль

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *